Arno Weber

Recepten - Duyvis sausjes

Ik ben een groot liefhebber van de dip- en tafelsausjes van Duyvis. Tegenwoordig wordt Lay's gebruikt als merknaam.

Helaas zijn veel smaken inmiddels niet meer verkrijgbaar. Hieronder deel ik met jullie een aantal recepten die ik zelf heb ontwikkeld op basis van de ingredientenlijst. Hierbij heb ik geprobeerd om de smaak van het oorspronkelijke sausje zo exact mogelijk na te maken. Let op: sommige van deze ingredienten moet je via internet bestellen.

Voor twee smaken - Roedjak en Diable - heb ik helaas geen ingredientenlijst. Deze heb ik geprobeerd na te maken op basis van mijn geheugen. Mocht iemand voor deze smaken de ingredientenlijst kunnen achterhalen, dan hoor ik dat uiteraard zeer graag! (Zie email link in menu hiernaast.)

Bourguignonne
Bourguignonne
- 2 1/2 el mayonaise
- 1 tl poedersuiker
- 1 tl tomatenpoeder
- 1/4 tl rode wijn extract poeder (evt. te vervangen door 1 tl rode port)
- 1/8 tl rode bietenpoeder (voor de kleur; kan je evt. weglaten)
- snufje uienpoeder
- snufje zout

Roedjak
Roedjak
- 2 1/2 el mayonaise
- 1 tl palmsuiker
- 1/2 tl tomatenpoeder
- 1/4 tl sojasauspoeder (evt. te vervangen door 1 tl sojasaus)
- 1/2 tl karamelpoeder (voor de kleur; kan je evt. weglaten)
- snufje uienpoeder
- snufje paprikapoeder

Madras
Madras
- 2 1/2 el mayonaise
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl poedersuiker
- 1 tl gedroogde stukjes ui (te bestellen bij Van Beekum; evt. te vervangen door geraspte verse ui)
- 1/4 tl tomatenpoeder
- 1/8 tl gedroogd selderijblad
- 1/8 tl gedroogd fenegriekblad
- 1/8 tl zout
- 1/8 tl spinaziepoeder
- 1/8 tl knoflookpoeder
- snufje cayennepeper
- snufje witte peper
- snufje gemberpoeder
- snufje uienpoeder

Diable
Diable
- 2 1/2 el mayonaise
- 1 tl poedersuiker
- 1 tl gedroogde stukjes paprika rood/groen (te bestellen bij Van Beekum: Paprika-Mix)
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 rl 4-seizoenenpeper - 1/4 tl tomatenpoeder
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/8 tl knoflookpoeder
- 1/8 tl cayennepeper
- 1/8 tl zout
- 1/8 tl mosterdpoeder
- snufje rookaroma

Aioli
Aioli
- 2 1/2 el mayonaise
- 1 tl poedersuiker
- 1 tl gedroogde stukjes ui (te bestellen bij Van Beekum; evt. te vervangen door geraspte verse ui)
- 1 tl gedroogde kervel
- 3/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/4 tl ve-tsin

English Nederlands